LaCava - Super Tuscan
Włochy na nowo. Zakochaj się w interpretacji klasycznego, włoskiego espresso. Na pierwszym planie wyraziście czekoladowa z nutami prażonych orzechów. Dłuższy czas palenia ziaren owocuje pełnym niuansów espresso, oddając urok i klimat toskańskich wzgórz. Niska kwasowość zapewnia gładką, kremową i aksamitną teksturę tańczącego na podniebieniu naparu.
Kafar - Brazylia Monte Carmelo
Kawa Ziarnista Speciality Brazylia Minas Gerais to klasyk. Świetnie sprawdza się w ekspresach kolbowych i automatycznych. Jako produkt dedykowany pod espresso jest ciemniej palona, ale z ekspresu przelewowego z mlekiem też bardzo dobrze smakuje. Czekolada deserowa, wyraźne nuty toffi i delikatnie wyczuwalne suszone owoce. Pełne, gładkie body.
Java Coffee - Classic Espresso Blend
Ziarna tej kawy to starannie wyselekcjonowana mieszanka ziaren arabiki z czterech krajów - Brazylia-Cerrado, Kostaryka-Terrazu Don Roberto, Gwatemala-SHB i Kolumbia-Supremo. Została skomponowana w takich proporcjach, aby tworzyła idealny balans oraz dobrze komponowała się z mlekiem. Można odkryć w niej dużo gorzkiej czekolady, karmelu i goryczki z włoskiego orzecha.
Audun Coffee - Brazylia Fazenda Rainha Miaki
Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona przez Mistrza Świata Roasterów 2015 -Auduna Sorbottena. Kawa palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso i kawiarek. Charakteryzuje się intensywną czekoladowo-orzechową słodyczą oraz niską kwasowością.
Coffe & Sons - Słodki Shot
Autorska mieszanka ziaren z Brazylii oraz Etiopii, dzięki czemu w filiżance kremowego espresso odnajdziecie charakterystyczne słodkie nuty z dominacją karmelu i przyjemnym finiszem kakao. Profil palenia ziaren został tak dostosowany, aby idealnie sprawdziły się także jako baza do kaw mlecznych.
Fussy Felias - Brazil Fazenda Taquaral
Czekoladowy pudding, suszone owoce, orzech laskowy. Stabilna kawa z wyraźną karmelizowaną słodyczą, zrównoważoną delikatnymi owocowymi nutami. Idealna do ekspresu ciśnieniowego, automatycznego, kawiarki czy french pressu, bądź po prostu jako zwykła fussianka. Dobra zarówno pod czarną jak i mleczną kawę.
Simplo - Bang, Bang
Ogniste włoskie espresso, które zatańczy na twoich kubkach smakowych. Średnia cielistość z typowym włoskim kopniakiem, który uwypukla bogaty smak kakao i orzechów włoskich. Lekka nuta śliwki wybrzmiewa wraz ze słodkim aromatem. Wypróbuj go z mlekiem, jeśli chcesz wydobyć egzotykę orzechów macadamia.
Kofi Brand - Brazylia Guaxupe
Brazylijskie ziarno jakości specialty wypalone przez Kofi Brand. Kawa palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych oraz kawiarek. W jej smaku pojawia się ciemna czekolada, miód i prażone migdały. Kawa Brazylia Guaxupe będzie idealnym wyborem dla miłośników espresso o gęstym body i wyraźnej słodyczy ciemnej czekolady.
KawePale - Brasil Colibri Santos
Brasil Colibri Santos to kawa o niezrównanym charakterze, wywodząca się z malowniczego regionu Guaxupé w stanie Minas Gerais, na południowym wschodzie Brazylii. Każdy jej łyk to prawdziwy festiwal smaków. Delikatna nuta orzechów laskowych harmonizuje z aromatem nugatu, tworząc wyjątkowe doświadczenie smaku. Dodatkowo, wykończenie syropem klonowym, dodaje subtelnej słodyczy
KAWANA- blend Lady Weasel
Doskonała dla poszukiwaczy słodyczy i braku kwasowości. Słodka czekolada, karmel, do tego jeszcze migdały. Brazylia z Gwatemalą tworzą idealnie skomponowany duet, który sprawdzi się zarówno w ekspresie, w kawiarce jak i zalany w kubku. Mleko zmieni z napoju w swoisty deser kawowy.
Bracia Ziółkowscy - Słodkie espresso
Największy klasyk Braci. Do espresso i kawiarek, świetnie komponuje się z mlekiem. W składzie Brazylia, Kolumbia i Kostaryka. Kawa charakteryzuje się niską kwasowością, pełnym body, aromatem czekolady i orzechów. Doskonale sprawdzi się jako espresso, jak również w kawach mlecznych.
MAMAM - Brazylia Alta Mogiana
Region ten charakteryzuje się doskonałym połączeniem klimatu i żyzności gleby co promuje produkcję wysokiej jakości kawy. Kawa ma niepowtarzalny profil filiżanki: bardzo zbalansowany, o złożonych smakach, takich jak ciemna czekolada, prażone orzechy, trzcina cukrowa, pełne body i przyjemna cytrusowa kwasowość.
CoffeLab - Brazylia Cemorrado Sweet Edition
Kawa ta oferuje bogaty profil smakowy z wyraźnymi akcentami migdałów, malin i mlecznej czekolady, tworząc pełny i harmonijny napar. Coffeelab Brazylia Cemorrado to kawa bardzo słodka, idealna dla unikających kwasowości w kawie. W jej smaku możemy wyczuć nuty malin, migdałów i mlecznej czekolady, które uzupełniają się wzajemnie i wynoszą na nowy poziom kawowej rozkoszy.
Coffe Plant - Sweet Smooth
Intensywna słodycz łączy się z aksamitną teksturą i owocowym aromatem. Mleczno-czekoladowy profil komponuje się z malinami, różą i słodką truskawką, tworząc wyjątkową głębię. Idealne zarówno solo, jak i w połączeniu z mlekiem. Blend Brazylii i Etiopii łączy się w intensywny, czekoladowy smak, który wzbogacony jest wyrazistym aromatem owocowym.
Palarnia Proper - Brazylia Yellow Bourbon
Kawa łagodna i słodka, z krągłym body o delikatnej cytrusowości i nutami mlecznej czekolady. Idealna do zaparzenia w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce, french pressie lub tradycyjnie. Jej aromat kojarzy się bezpośrednio z jaśminem, pomarańczą i kwitnącym drzewkiem kawowym.
Story Coffee - Brazylia Mogiana
Łączy w sobie bogactwo tradycji z doskonałością smaku. Nuty smakowe przeniosą Was do świata czekolady, karmelu, marcepana, orzechów. To połączenie tworzy bogaty i harmonijny smak, idealny do espresso i kaw mlecznych takich jak cappuccino czy flat white. Każdy łyk to eksplozja gładkości i pełni, która kończy się długim, satysfakcjonującym finiszem.
Just Brew - Espresso Mexico
Klasyczna Brazylia to za mało? Kawa z Meksyku wypalona powinna trafić w Twoje gusta. Wyższa kwasowość, w aromacie mnóstwo czekolady oraz orzechów i do tego wszystkiego genialny marcepan. Brzmi jak shot idealny? Możesz być spokojny - mleko przykryje kwasowość, a marcepan będzie fajnie uzupełniał poranną kawkę.